arnhemse kelders

Historische kelders Korenkwartier.
Uniek stukje Arnhem. Jarenlang hebben een dertigtal eeuwenoude kelders in de Rijnstraat praktisch ongebruikt onder de grond gelegen, maar daar is in 2003 verandering in gekomen. Deze kelders zijn in oude glorie gerestaureerd en via doorgangen onderling met elkaar verbonden.
vochtbestrijding kelder
Middeleeuwse kelders in Arnhem Spannende Geschiedenis.
In het handelskwartier tussen de Rijnstraat en de Rijn verschenen grote koopmanshuizen met ruime opslagkelders. Die historische kelders werden vaak onafhankelijk verhuurd. Eind 20e eeuw zijn veel kelders herontdekt, naar origineel model gerestaureerd en samengevoegd tot een groot complex, dat voor bezoekers opengesteld.
kelder waterdicht maken
Historische kelders Arnhem DagjeWeg.NL.
Tussen 1999 en 2001 werden in Arnhem door een historisch onderzoek enkele historische kelders uit de dertiende tot de vijftiende eeuw ontdekt. Liefhebbers vonden het jammer dat de kelders geen functie meer hadden. Zij wilden deze ondergrondse stad aan het grote publiek laten zien.
belfius
Historische Kelders Arnhem 2018 Alles wat u moet weten voordat je gaat TripAdvisor.
Leuk uitstapje als je toch in Arnhem bent. Als je dan toch in Arnhem bent en je moet voor het weer even naar binnen vluchten dan is een bezoek aan de kelders hartstikke leuk. Stel Eelco R een vraag over Historische Kelders.
TM's
Historische Kelders Historische Kelders Arnhem Kidsproof Arnhem.
Een bezoek aan de kelders is geschikt voor kinderen die het leuk vinden om meer over vroeger te te komen. Je kunt alleen de kelders ontdekken maar het is aan te raden om dit samen met een gids te doen.
Historische Kelders Arnhem2Day. Historische Kelders Arnhem2Day.
In de 14 e eeuw, een periode van welvaart, werden grote koopmanshuizen, herbergen en wijnhuizen gebouwd in het Arnhemse handelskwartier. Dit gebied werd gevormd door de Rijnstraat en de Korenmarkt. De bijbehorende kelders waren ruime opslagplaatsen en werden als onafhankelijke ruimtes verhuurd aan marktkooplui en later handelslieden.
Historische Kelders Arnhem.
Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo'n' 36 eeuwenoude kelders, in 2001 in oude glorie gerestaureerd en onderling met elkaar verbonden. Aan de hand van getoonde Arnhemse bodemvondsten, informatieborden en zintuigprikkelende verrassingen maak je een chronologische reis door de tijd en beleef je de geschiedenis van Arnhem.
Home.
kelders in oude glorie gerestaureerd, onderling met elkaar verbonden en opengesteld voor publiek. Bezoek de Historische Kelders en beleef de geschiedenis van Arnhem op unieke wijze! BEZOEK DE KELDERS. Ronddwalen door de Historische Kelders en zelfstandig de geschiedenis van dit unieke monument ontdekken?
Historische Kelders Arnhem, een leuk dagje uit.
Aan de hand van getoonde Arnhemse bodemvondsten, informatieborden en zintuigprikkelende verrassingen maak je een chronologische reis door de tijd en beleef je de geschiedenis van Arnhem. Regelmatig zijn de Kelders ook het decor van de meest uiteenlopende exposities of huizen er activiteiten van diverse stadsevenementen.

Contacteer ons

Resultaten voor arnhemse kelders